Mätinstrument för maximal noggrannhet

För att byggnationer och renovering ska få ett bra resultat är det många arbetsmoment som innefattar mätning. Ett mätinstrumet ger god hjälp på vägen och för hög precision används ofta lasermätare.

Mätverktyg: Krysslasrar | Rotationslaser | Avståndsmätare

Populära mätinstrument

 • Makita SK106DZ Korslaser röd, utan batteri och laddare

  Makita SK106DZ Korslaser röd, utan batteri och laddare
  En 12 V självjusterande kors- och punktlaser med röda vertikala och horisontella linjer, individuellt eller i kombination. Korslasern har en noggrannhet på ± 3 mm/10 m och drifttid på upp till 40 timmar. Levereras utan batteri och laddare.
 • Beiter BART-3DG II Multikorslaser

  Beiter BART-3DG II Multikorslaser
  Multikorslaser som projicerar tre stycken 360° gröna självnivellerande linjer. Två vertikala och en horisontell. Multikorslasern har ett arbetsintervall på upp till 40 meter med en noggranhet på ± 4 mm.
 • STANLEY SLL360 Korslaser med röd laser

  STANLEY SLL360 Korslaser med röd laser
  Korslaser med räckvidd på 20 m. Självnivellerande +/-4°. IP50-klassad för att klara damm. Pendellås för säker transport. Kan monteras på standardtillbehör (1/4). Passar för inomhusbruk. Noggrannhet +/- 4mm @10 M.
 • Avståndsmätare ultraljud

  Avståndsmätare ultraljud

Fler tips på mätinstrument

 • Topcon RL-H5A Rotationslaser

  Topcon RL-H5A Rotationslaser
  En robust laser med lutningsfunktion. Den är utrustad med högsta möjliga noggrannhet och lång räckvidd upp till 800 meters arbetsdiameter. Byggd i tålig konstruktion med extra förstärkt glas.
 • PLS H2 Z Rotationslaser röd, horisontell

  PLS H2 Z Rotationslaser röd, horisontell
  Roterande laser perfekt för huvudentreprenörer, elektriker, rörmokare och trädgårdsanläggare inom- och utomhus. Med 4 styck. D-batterier.
 • Stabila LAX 300 Korslaser med tillbehör

  Stabila LAX 300 Korslaser med tillbehör
  Korslaser med horisontell och vertikal linje, samt två punkter (upp/ner). Modellen är självnivellerande och levereras som paket med tillhörande måltavla, bältesväska, väggfäste samt batterier.
 • Stabila LAX 50 Korslaser med batterier och stativ

  Stabila LAX 50 Korslaser med batterier och stativ
  Korslaser med horisontell och vertikal linje. LAX 50 har en räckvidd på 10 m och levereras komplett med batterier och teleskopstativ.
 • Milwaukee LDM 45 Avståndsmätare

  Milwaukee LDM 45 Avståndsmätare
  Avståndsmätare som uför enkla och kontinuerliga mätningar upp till 45 meter med en noggrannhet på ± 1,5. Utrustad med en stor 3-linjers-LCD-display på 50 mm.
 • Leica Disto D110 Avståndsmätare

  Leica Disto D110 Avståndsmätare
  Avståndsmätare med bluetooth i slimmad design. Med appen Leica Disto Sketch kan mätningar läggas till direkt i ett digitalfoto eller i ett rutnät i en surfplatta eller smartphone. Avståndsmätaren mäter upp till 60 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm.
 • Bosch GRL 300 HV Rotationslaser med lasermottagare

  Bosch GRL 300 HV Rotationslaser med lasermottagare
  Självnivellerande rotationslaser med synlig röd laserstråle för horisontal och vertikal användning. Lasern är utrustad med lod- och referensstråle och tre inställbara rotationshastigheter. Arbetsdiameter på 300 m.
 • Milwaukee LDM 30 Avståndsmätare

  Milwaukee LDM 30 Avståndsmätare
  Avståndsmätare som uför enkla och kontinuerliga mätningar upp till 30 meter med en noggrannhet på ± 2. Utrustad med en 3-raders-LCD-display med automatiskt vitt bakgrundsljus.
 • STANLEY X3G Korslaser med grön laser

  STANLEY X3G Korslaser med grön laser
  Projicerar 3 x 360° linjer. Noggrannhet +/- 3 mm på 10 m. Låsbar pendel för säker transport. Fästgänga för stativ. Slitstarkt och robust hölje.
 • Hultafors H3x360 Korslaser med röd laserstråle

  Hultafors H3x360 Korslaser med röd laserstråle
  Kompakt laser med en horisontell linje och två vertikala 360° linjer, där toleransen är endast 0.2 mm/m. De vertikala linjerna skapar en 90° vinkel samtidigt som de bildar ett kryss på golv, tak och väggar.
 • Leica Disto D2 Avståndsmätare med Bluetooth

  Leica Disto D2 Avståndsmätare med Bluetooth
  Avståndsmätare med bluetooth som sparar upp till 10 mätningar i minnet, räknar ut areor och volymer samt Pythagoras sats. Med appen Leica Disto Sketch kan mätningar läggas till direkt i ett digitalfoto eller i ett rutnät i en surfplatta eller smartphone. Mäter upp till 100 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm.
 • STANLEY STHT77611-0 Korslaser med röd laser

  STANLEY STHT77611-0 Korslaser med röd laser
  Korslaser med 10 m räckvidd. Noggrannhet +/- 6 mm @ 10m. Projicerar en horisontell och en vertikal linje för att skapa en krysslinje. Självnivellerande +/-4°. 3-postitionspendellås (på/av/manuellt läge) för säker transportering.
 • Dewalt DW0811 Korslaser

  Dewalt DW0811 Korslaser
  Korslaser som projicerar 360° horisontell linje runt om rummet och ett 180° vertikal linje. Arbetsintervall upp till 30 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,4 mm/m.
 • Makita LD030P Avståndsmätare

  Makita LD030P Avståndsmätare
  Avståndsmätare som är liten och behändig, som lämpar sig för precisionsmätningar upp till 30 meter och med en noggrannhet på ±2,0 mm.
 • Topcon RL-200 2S Rotationslaser

  Topcon RL-200 2S Rotationslaser
  Självnivellerande bygglaser med digital inmatning av eventuellt fall upp till 25% och fjärrkontroll. Mycket lång drifttid upp till 100 timmar. Räckvidd upp till 1100 meters arbetsdiameter.
 • Makita SK106DZ Korslaser röd, utan batteri och laddare

  Makita SK106DZ Korslaser röd, utan batteri och laddare
  En 12 V självjusterande kors- och punktlaser med röda vertikala och horisontella linjer, individuellt eller i kombination. Korslasern har en noggrannhet på ± 3 mm/10 m och drifttid på upp till 40 timmar. Levereras utan batteri och laddare.
 • STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser

  STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet +/- 3mm @ 10m. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Visar laserstrålen neråt med ökad styrka vilket gör det enklare när man skall mäta upp väggskenor. Pulseringsfunktion för användning med lasermottagare, då upp till 50 meter. 1/4 & 5/8 gänga för montering på tripod.
 • Stabila LAR 160 Rotationslaserpaket 5 delar, med röd laser, mottagare, väska & tillbehör

  Stabila LAR 160 Rotationslaserpaket 5 delar, med röd laser, mottagare, väska & tillbehör
  Rotationslaserpaket med rotationslaser, lasermottagare, laserglasögon och väska. LAR 160 är en kraftfull rotationslaser som är IP65-klassad, genomtänkt och lättanvänd samt har hög precision.
 • Bosch GRL 400 H Rotationslaser

  Bosch GRL 400 H Rotationslaser
  Självnivellerande rotationslaser med synlig röd laserstråle för horisontal användning. Låg räckvidd med mottagare på upp till 400 meter.
 • DeWalt Laseravståndsmätare 30 m

  DeWalt Laseravståndsmätare 30 m
  Kompakt design med låg vikt. Enkel att använda - endast en knapptryckning. Tryck på en knapp för både fasta mätningar och kontinuerlig mätning. TPE hölje för bättre grepp. Svart display med vita bokstäver.Laserklass 2 Noggrannhet +/- 3mm @ 10M Självnivelleringsområde º Antal laserstrålar 1 Riktning laserstrålar Synbarhet inomhus 0.15 - 30 m Kraftkälla 2 x AAA Stativkoppling Vikt (med batteri) 120 g Bredd 12 mmLängd 45 mmHöjd 116 mm
 • Bosch GRL 400 H Rotationslaserpaket

  Bosch GRL 400 H Rotationslaserpaket
  Körklart paket innehållande planlaser från Bosch med lång räckvidd, tillsammans med stativ och avvägningsstång. Synlig röd laser för horisontal användning.
 • Stabila LAX 400 Multikorslaser med väska och tillbehör

  Stabila LAX 400 Multikorslaser med väska och tillbehör
  Multikorslaser som ger skarpa och ljusa laserlinjer, visar en synlig linje i upp till 20 meter. Levereras med måltavla, väggfäste, förvaringsväska, laserglasögon och batterier.
 • Stabila LAX 300 G Korslaser grön, med tillbehör

  Stabila LAX 300 G Korslaser grön, med tillbehör
  Korslaser med horisontell och vertikal linje, samt två punkter (upp/ner). Modellen har grön laserstråle, är självnivellerande och levereras som paket med tillhörande måltavla, bältesväska, väggfäste samt batterier.
 • Geo Fennel FLG 40 Korslaser

  Geo Fennel FLG 40 Korslaser
  Självnivellerande och batteridriven krysslinjelaser som visar lod- och våglinje i 90°. Med ett arbetsvall på upp till 40m.
 • Nedo Primus2 H2N Rotationslaserpaket

  Nedo Primus2 H2N Rotationslaserpaket
  Digital tvåfallslaser för horisontella applikationer. Lasermottagaren har en stor display som visar lutning, rotationshastighet, laserns batterinivå etc. Den klarar att lägga fall på upp till 10%! Arbetsdiameter på 700 m.
 • Milwaukee LDM 50 Avståndsmätare

  Milwaukee LDM 50 Avståndsmätare
  Avståndsmätare för inomhusmätningar upp till 50 meter med en noggrannhet på ± 1,5. Utrustad med en 3-raders-LCD-display som har automatiskt ljus.
 • STANLEY STHT77611-0 Korslaser med röd laser

  STANLEY STHT77611-0 Korslaser med röd laser
  Korslaser med 10 m räckvidd. Noggrannhet +/- 6 mm @ 10m. Projicerar en horisontell och en vertikal linje för att skapa en krysslinje. Självnivellerande +/-4°. 3-postitionspendellås (på/av/manuellt läge) för säker transportering.
 • STANLEY TLM99SI Avståndsmätare

  STANLEY TLM99SI Avståndsmätare
  Avståndsmätare med en räckvidd: på 35 meter och noggrannhet +/- 2 mm för konsekvent och tillförlitlig mätning. Bluetooth-anslutning – synkronisera din TLM99SI direkt med de flesta smarttelefoner, pekplattor och datorer. Mäter avstånd, beräknar ytor och volymer – med automatiska beräkningar går jobbet snabbt och enkelt.
 • Leica Lino L2Gs-1 Korslaser med grön laser

  Leica Lino L2Gs-1 Korslaser med grön laser
  Korslaser med den senaste teknologin för grön laser som gör att linjer syns ännu tydligare och klarare, även i extrema ljusförhållanden eller på långa avstånd. Levereras med förvaringsväska, batterier, adapter och måltavla.
 • STANLEY TLM99S Avståndsmätare

  STANLEY TLM99S Avståndsmätare
  Avståndsmätare med räckvidd: 30 m, noggrannhet +/- 2 mm för konsekvent och tillförlitlig mätning. Bluetooth-anslutning – synkronisera din TLM99S direkt med de flesta smarttelefoner, pekplattor och datorer.
 • Leica Rugby 640 Rotationslaser

  Leica Rugby 640 Rotationslaser
  Självnivellerande bygglaser med synlig röd laserstråle för horisontal och vertikal avvägning samt lodpunkt. Inställbar rotationshastighet och valbara scanningslägen. Arbetsdiameter på 1100 m.
 • Flex ALC 2/1-G Korslaser

  Flex ALC 2/1-G Korslaser
  En självnivellerande korslaser med en nogrannhet på ± 0,3 mm/m. Med individuell strömbrytare för horisontell och vertikal grön laserlinje. Linjerna kan användas separat inom ett fält upp till 20 meter.
 • Stabila LAR 160 G Rotationslaserpaket 4 delar, med grön laser, mottagare, väska & tillbehör

  Stabila LAR 160 G Rotationslaserpaket 4 delar, med grön laser, mottagare, väska & tillbehör
  Rotationslaserpaket med rotationslaser, lasermottagare, och väska. LAR 160 är en kraftfull rotationslaser som är IP65-klassad, genomtänkt och lättanvänd samt har hög precision.
 • STANLEY Cubix Korslaser med grön laser

  STANLEY Cubix Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet på +/- 6mm @10 M och räckvidd på 16 meter. Projicerar en horisontell och en vertikal linje för att skapa en krysslinje. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Kan vändas på rygg för att projicera för att användas vid takmontage.
 • Makita SK105GDZ Korslaser grön, utan batteri och laddare

  Makita SK105GDZ Korslaser grön, utan batteri och laddare
  En 12 V självjusterande korslaser med gröna vertikala och horisontella linjer, individuellt eller i kombination. Korslasern har en noggrannhet på ± 3 mm/10 m och drifttid på upp till 20 timmar. Levereras utan batteri och laddare.
 • Hultafors HXLG-S Korslaser med grön laserstråle

  Hultafors HXLG-S Korslaser med grön laserstråle
  Korslaser med grön laserstråle och hög noggrannhet. Grön laser har upp till fyra gånger bättre synlighet än röd och ger exakt och snabb avläsning.
 • Leica Disto X3 Avståndsmätare med Bluetooth

  Leica Disto X3 Avståndsmätare med Bluetooth
  En avståndsmätare från Leica med Bluetooth i en tålig och vattentät konstruktion. Utrustad med färgskärm och digital målsökare som direkt hittar mätpunkter som du ser direkt i displayen. Avståndsmätaren mäter upp till 150 meter med en noggrannhet på ±1 mm. Självklart mäter även denna avståndsmätare area, ytor, volymer, pythagoras mm.
 • STANLEY RL600R Rotationslaser med röd laser

  STANLEY RL600R Rotationslaser med röd laser
  IP54-klassad för skydd mot damm och vattenstänk. Robust och gummibelagt handtag för extra hållbarhet. Räckvidd och arbetsområde 60 meter, 400 meter med lasermottagare. Noggrannhet på +/- 2 meter @ 30 meter. Upp till 40 timmars driftstid. Projicerar 1 x 360° laserstråle (en rotationspunkt) med lod upp. Kan användas både inom - och utomhus.
 • Metabo KLL 2-20 Korslaser

  Metabo KLL 2-20 Korslaser
  Korslaser med laserklass 2, synlighet inomhus på 20 meter och 20 timmars driftstid per laddning. Har en behändig och robust konstruktion med hållfast hus och softgriphölje, samt är självnivellerande med pendelteknik.
 • STANLEY FMHT77598-1 FatMax Korslaser med grön laser

  STANLEY FMHT77598-1 FatMax Korslaser med grön laser
  Korslaser med räckvidd på 30 meter (linje), 45 meter (punkter) eller 50 meter med lasermottagare. Noggrannhet +/- 3 mm på 10 m. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Visar laserstrålen neråt med ökad styrka vilket gör det enklare när man skall mäta upp väggskenor. Pendellås för säker transport.
 • STANLEY TLM65I Avståndsmätare

  STANLEY TLM65I Avståndsmätare
  Avståndsmätare med räckvidd på 25 meter och funktion för kontinuerlig mätning. Stängs av automatiskt för att spara batteri. Bakrundsbelyst display. Enkel tvåknappsdesign. Upp till 3000 mätfunktioner. Mätnoggrannhet: +/- 3mm på 10 meter
 • Hultafors HXL Korslaser med röd laserstråle

  Hultafors HXL Korslaser med röd laserstråle
  Smidig och lätthanterlig krysslaser med hög noggrannhet. De noggranna ljusstarka linjerna ger exakt och snabb avläsning vid nivellering vid tex. kakelsättning, tapetsering eller hängning av skåp.
 • Fluke 424D Avståndsmätare

  Fluke 424D Avståndsmätare
  En avståndsmätare med avancerad laserteknik för avståndsmätning som mäter upp till 100 m med 1 mm noggrannhet. Avståndsmätaren är utrustad med bl.a. lutningssensor för mätningar på svåråtkomliga platser, hörnvinkelfunktion och kompass.
 • Rotationslaser

  Rotationslaser
 • Leica Lino ML180 Multikorslaser

  Leica Lino ML180 Multikorslaser
  Korslaser som projicerar 180° horisontal linje och tre vertikala linjer samt en lodpunkt rakt ned under instrumentet. Utrustad med automatisk inriktning med funktionen Smart Targeting.
 • STANLEY FMHT1-77414 FatMax Korslaser med röd laser

  STANLEY FMHT1-77414 FatMax Korslaser med röd laser
  Korslaser med röd laser och krysslinjefunktion som ger en 150° ljusspridning vilket gör att den täcker ett rymligt område på kort tid. Ständig puls möjliggör användning med lasermottagare och bibehåller full ljusstyrka och synlighet.
 • PLS 6G KIT Korslaser grön, med tillbehör

  PLS 6G KIT Korslaser grön, med tillbehör
  Sexpunkts-korslaser med grön laserstråle. Modellen har en horisontell svepvinkel i 180°, vertikal svepvinkel 130° och punktlaserriktning 90° upp, ned, vänster och höger.
 • Stabila LAR 160 Rotationslaserpaket 5 delar, med röd laser & tillbehör

  Stabila LAR 160 Rotationslaserpaket 5 delar, med röd laser & tillbehör
  Rotationslaserpaket med rotationslaser, lasermottagare, laserglasögon och väska. LAR 160 är en kraftfull rotationslaser som är IP65-klassad, genomtänkt och lättanvänd samt har hög precision.