Mätinstrument för maximal noggrannhet

För att byggnationer och renovering ska få ett bra resultat är det många arbetsmoment som innefattar mätning. Ett mätinstrumet ger god hjälp på vägen och för hög precision används ofta lasermätare.

Mätverktyg: Krysslasrar | Rotationslaser | Avståndsmätare

Populära mätinstrument

 • Beiter BART-3DG II Multikorslaser

  Beiter BART-3DG II Multikorslaser
  Multikorslaser som projicerar tre stycken 360° gröna självnivellerande linjer. Två vertikala och en horisontell. Multikorslasern har ett arbetsintervall på upp till 40 meter med en noggranhet på ± 4 mm.
 • Avståndsmätare ultraljud

  Avståndsmätare ultraljud
 • Prexiso P50 Avståndsmätare

  Prexiso P50 Avståndsmätare
  Avståndsmätare som mäter upp till 50 meter med en noggrannhet på ±2 mm. Avståndsmätaren kan addera mätvärden, räkna ut areor och volymer samt Pythagoras sats.
 • Milwaukee LDM 100 Avståndsmätare

  Milwaukee LDM 100 Avståndsmätare
  Avståndsmätare för mätningar upp till 100 meter med en noggrannhet på ± 1,5. Utrustad med en stor och lättläst 3-raders-LCD-display som har extra bakgrundsljus vid behov.

Fler tips på mätinstrument

 • LASERAVSTÅNDSMÄTARE GLM 80 MED SKENA R60

  LASERAVSTÅNDSMÄTARE GLM 80 MED SKENA R60
  Vattenpasset som även mäter avstånd
 • PLS 180R Z Korslaser röd

  PLS 180R Z Korslaser röd
  Självutjämnande korslinjelaser med röda korslinjer. Svepvinkel horisontell ≤ 180° och vertikal ≤ 130°. Batteriets livslängd är över åtta timmar vid kontinuerlig användning.
 • Leica Lino L4P1 Multikorslaser

  Leica Lino L4P1 Multikorslaser
  Multikorslaser som projicerar 180° vertikala och horisontella linjer samt en lodpunkt rakt ned under instrumentet. Utrustad med 360° roterande bas för snabb 90° utsättning.
 • Bosch GLM 250 VF Avståndsmätare

  Bosch GLM 250 VF Avståndsmätare
  Avståndsmätare som mäter upp till 250 meter med en noggrannhet på ±1 mm. Perfekt för användning utomhus tack vare inbyggd sökare så att du ser laserpunkten optimalt på långt avstånd.
 • Hultafors HDL 100-S Avståndsmätare

  Hultafors HDL 100-S Avståndsmätare
  Avståndsmätare med ett mätområde på upp till 100 meter och Bluetooth.
 • Dewalt DCE0811D1R Korslaser

  Dewalt DCE0811D1R Korslaser
  Korslaser på 10,8V med röd laserstråle. Två stycken 360° självnivellerande linjer, horisontell och vertikal. Arbetsintervall upp till 15 m med noggrannhet på ± 3mm.
 • LASERAVSTÅNDSMÄTARE 50M

  LASERAVSTÅNDSMÄTARE 50M
  Laseravståndsmätare, 50 m
 • STANLEY RL700LR Rotationslaser med röd laser

  STANLEY RL700LR Rotationslaser med röd laser
  Rotationslaser med upp till 40 timmars driftstid. Projicerar 1 x 360° laserstråle (en rotationspunkt) med lod upp. Kan användas både inom - och utomhus.
 • STANLEY TLM330 Avståndsmätare

  STANLEY TLM330 Avståndsmätare
  Avståndsmätare med noggrannhet +/- 1,5mm @ 10M och räckvidd på 60 meter. Ger avstånd, area och volymberäkningar. Kan indirekt mäta höjd med hjälp av Pythagoras sats.
 • Leica Disto S910 Avståndsmätare med Bluetooth

  Leica Disto S910 Avståndsmätare med Bluetooth
  Avståndsmätaren kan mäta avstånd mellan två punkter från en och samma plats med P2P Technology och den registrerar mätdata i CAD-format. Avståndsmätaren har inbyggd lutningssensor hela vägen runt, dvs 360°. Mäter upp till 300 meter med en noggrannhet på ±1 mm.
 • Nedo LINUS1 HV Rotationslaser

  Nedo LINUS1 HV Rotationslaser
  Nedo LINUS1 HV är en extremt robust, helautomatisk och universell rotationslaser för nivellering. Lasern kombinerar en horisontell 360 ° laserlinje med fyra individuellt omkopplingsbara vertikala laserlinjer anordnade vid 90 ° vinkel mot varandra.
 • Leica CLA Rotationslaser med CLX 600

  Leica CLA Rotationslaser med CLX 600
  En användarvänlig, horisontell rotationslaser som med CLX 600 lämpar sig särskilt för hantering av uppdrag med enkel lutning med +-15 % helautomatisk gradfunktion för enkel axel med tillval för gradinmatning. Passar även för avvägning av mark, betong och formsättning och för höjdkontroll och överföring.
 • STANLEY RLD400-G Lasermottagare för grön rotationslaser

  STANLEY RLD400-G Lasermottagare för grön rotationslaser
  Detektor för rotationslaser med grön stråle. Räckvidd/arbetsområde: 600m (diameter).
 • STANLEY Cubix Korslaser med röd laser

  STANLEY Cubix Korslaser med röd laser
  Korslaser med 12 meters räckvidd och pendellås för säker transport. Noggrannhet +/- 6mm @10 M. Projicerar en horisontell och en vertikal linje för att skapa en krysslinje. Kan vändas på rygg för att projicera för att användas vid takmontage. Drivs av 2 x AA-batterier.
 • Leica Rugby 610 Rotationslaser

  Leica Rugby 610 Rotationslaser
  Rotationslaser för horisontell avvägning med synlig laserstråle. Rugby 610 har bara en knapp, slå på instrumentet så ställer den automatiskt in sig i våg.
 • Laserliner LaserRange-Master Gi5 Avståndsmätare med grön punkt

  Laserliner LaserRange-Master Gi5 Avståndsmätare med grön punkt
  Avståndsmätare med grön laserteknik som ger en mycket synbar laserpunkt vid mätningen. Mäter upp till 50 m med en noggrannhet på ± 2 mm.
 • Leica Disto X4 + DST 360 Avståndsmätarepaket

  Leica Disto X4 + DST 360 Avståndsmätarepaket
  Paket från Leica innehållande avståndsmätaren Disto X40, lutningsadaptern DST 360 och stativet TRI 120. Praktiskt paket med allt du behöver! Levereras komplett med väska och batterier.
 • Metabo LD 60 Avståndsmätare

  Metabo LD 60 Avståndsmätare
  Avståndsmätare med laserklass 2 och mätområde på 0.05 - 60 m. Mätaren kan göra 5000 mätningar per batteriladdning är skyddsklassad enligt IP 40. Behändig och robust konstruktion med hållfast hus och softgriphölje, och upplyst LC-display som är enkel att avläsa även i dåliga ljusförhållanden.
 • Flex ADM 60 Li Avståndsmätare

  Flex ADM 60 Li Avståndsmätare
  En avståndsmätare som mäter upp till 60 meter med en noggrannhet på ± 2 mm. Ger snabba besked på byggabetsplatsen och har längd-, yt- och volymberäkning.
 • Stabila LAR 160 G Rotationslaserpaket 4 delar, med grön laser, mottagare, väska & tillbehör

  Stabila LAR 160 G Rotationslaserpaket 4 delar, med grön laser, mottagare, väska & tillbehör
  Rotationslaserpaket med rotationslaser, lasermottagare, och väska. LAR 160 är en kraftfull rotationslaser som är IP65-klassad, genomtänkt och lättanvänd samt har hög precision.
 • Milwaukee LDM 30 Avståndsmätare

  Milwaukee LDM 30 Avståndsmätare
  Avståndsmätare som uför enkla och kontinuerliga mätningar upp till 30 meter med en noggrannhet på ± 2. Utrustad med en 3-raders-LCD-display med automatiskt vitt bakgrundsljus.
 • STANLEY FMHT1-77416 FatMax Korslaser med röd laser

  STANLEY FMHT1-77416 FatMax Korslaser med röd laser
  Korslaser med röd laser och räckvidd på 20 meter – upp till 50 m med lasermotagare. Magnetisk bas – kan monteras direkt på metallspår för att försäkra att det blir korrekta beräkningar runt om. Extra pulseringsfunktion gör att enheten kan användas utomhus med lasermottagare.
 • Bosch GCL 2-15 Korslaser med stativ

  Bosch GCL 2-15 Korslaser med stativ
  Korslaser med horisontal och vertikal nivellering samt två lodpunkter. Arbetsintervall upp till 10 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • Nedo SIRIUS 1 HV Rotationslaserpaket

  Nedo SIRIUS 1 HV Rotationslaserpaket
  Rotationslaser för horisontella och vertikala applikationer. Komplett planlaserpaket färdigt att köra igång med stativ, sticka och lasermottagare. Levereras i transportväska med fjärrkontroll, laddare och laddbara batterier!
 • PLS 180 Korslaser med lasermottagare

  PLS 180 Korslaser med lasermottagare
  En självnivellerande korslaser med grön laserstråle som projicerar två laserlinjer, en horisontell samt en vertikal. Arbetsintervall upp till 30m med nivelleringsnoggrannhet på ±3mm/10m.
 • STANLEY TLM65 Avståndsmätare

  STANLEY TLM65 Avståndsmätare
  Avståndsmätare med 20 meters arbetsområde. Mätaren ger er avstånd, area och volym beräkningar.
 • STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser

  STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet +/- 3mm @ 10m. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Visar laserstrålen neråt med ökad styrka vilket gör det enklare när man skall mäta upp väggskenor. Pulseringsfunktion för användning med lasermottagare, då upp till 50 meter. 1/4 & 5/8 gänga för montering på tripod.
 • Leica CLA Rotationslaser med CLX 250

  Leica CLA Rotationslaser med CLX 250
  En användarvänlig, horisontell rotationslaser som lämpar sig särskilt för effektivt arbete med ramper och uppfarter med manuell lutningsfunktion, lutningsinhämtning och låsning av lutning. Med ett lutningsintervall på ±15%, inställbar rotationshastighet och arbetsdiameter på 1350 m.
 • Stabila LAX 300 Korslaser med tillbehör

  Stabila LAX 300 Korslaser med tillbehör
  Korslaser med horisontell och vertikal linje, samt två punkter (upp/ner). Modellen är självnivellerande och levereras som paket med tillhörande måltavla, bältesväska, väggfäste samt batterier.
 • STANLEY TLM65I Avståndsmätare

  STANLEY TLM65I Avståndsmätare
  Avståndsmätare med räckvidd på 25 meter och funktion för kontinuerlig mätning. Stängs av automatiskt för att spara batteri. Bakrundsbelyst display. Enkel tvåknappsdesign. Upp till 3000 mätfunktioner. Mätnoggrannhet: +/- 3mm på 10 meter
 • Geo Fennel Geo6X SP Korslaser med grön laserstråle

  Geo Fennel Geo6X SP Korslaser med grön laserstråle
  Stark och tydlig korslaser med tre 360 graders laserlinjer som ger sex laserkryss genom att linjerna korsar varandra i 90° mot vägg, tak och golv.
 • Leica Disto D1 Avståndsmätare med Bluetooth

  Leica Disto D1 Avståndsmätare med Bluetooth
  Avståndsmätare med bluetooth i slimmad design. Med appen Leica Disto Sketch kan mätningar läggas till direkt i ett digitalfoto eller i ett rutnät i en surfplatta eller smartphone. Avståndsmätaren mäter upp till 40 meter med en noggrannhet på ±2,0 mm.
 • LASERAVSTÅNDSMÄTARE GLM 50 C

  LASERAVSTÅNDSMÄTARE GLM 50 C
  Den smarta lösningen för att mäta och dokumentera
 • STANLEY RL600LR Rotationslaser med röd laser

  STANLEY RL600LR Rotationslaser med röd laser
  Räckvidd och arbetsområde 60 meter, 400 meter med lasermottagare. Upp till 40 timmars driftstid. Projicerar 1 x 360° laserstråle (en rotationspunkt) med lod upp. Kan användas både inom - och utomhus. Flera scanningsfunktioner (10, 45, 90º). Tilt-läge. 5/8 gänga för montering på trefot. Robust och gummibelagt handtag för extra hållbarhet. Drivs av internt Li-Ion batteri.
 • Bosch GLM 80 Avståndsmätare

  Bosch GLM 80 Avståndsmätare
  Avståndsmätare som mäter upp till 80 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm. Avståndsmätaren har inbyggd lutningssensor hela vägen runt, dvs 360°.
 • Leica CLA Rotationslaser med CLX 700

  Leica CLA Rotationslaser med CLX 700
  Rotationslaser med CLX 700 lämpar sig för hantering av uppdrag med dubbel lutning, med +-15 % helautomatisk gradfunktion för en andra axel, med tillval för gradinmatning. Passar även för bl.a. avvägning av mark, betong och formsättning.
 • Dewalt DCE0825D1R Korslaser

  Dewalt DCE0825D1R Korslaser
  Multifunktionell korslaser på 10,8V med röd laser som projicerar korsade linjer samt 5 punkter. Utrustad med integrerat magnetiskt fäste för mångsidighet och flexibilitet.
 • Bosch GCL 2-50 C Korslaser röd, med L-BOXX och tillbehör, utan batteri och laddare

  Bosch GCL 2-50 C Korslaser röd, med L-BOXX och tillbehör, utan batteri och laddare
  Korslaser med horisontella och vertikala laserlinjer och två centrerade lodpunkter med optimal synlighet. Arbetsintervall upp till 20 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • Avståndsmätare

  Avståndsmätare
 • Mäthjul

  Mäthjul
 • Stabila LD 520 Avståndsmätare med Bluetooth

  Stabila LD 520 Avståndsmätare med Bluetooth
  Avståndsmätare för mätning utomhus upp till 200 meter med 4 x zoom. Med inbyggd bluetooth som möjliggör överföring av data till en smartphone eller surfplatta. Mätområde: 0.05 m - 200 m, skyddsklass IP54 och passar på stativ (1/4-gänga).
 • Geo Fennel FL 70 Korslaser

  Geo Fennel FL 70 Korslaser
  Självnivellerande och batteridriven korslaser med 4 vertikala linjer vid 90° mot varandra.
 • Stabila LAX 300 G Korslaser grön, med tillbehör

  Stabila LAX 300 G Korslaser grön, med tillbehör
  Korslaser med horisontell och vertikal linje, samt två punkter (upp/ner). Modellen har grön laserstråle, är självnivellerande och levereras som paket med tillhörande måltavla, bältesväska, väggfäste samt batterier.
 • Metabo MLL 3-20 Korslaser med 1,5V batterier och väska

  Metabo MLL 3-20 Korslaser med 1,5V batterier och väska
  Korslaser med laserklass 2, synlighet inomhus på 20 meter och 10 timmars driftstid per laddning. Lasern har en behändig och robust konstruktion med hållfast hus och softgriphölje, och är självnivellerande med pendelteknik.
 • Leica Lino L2G-1 Korslaser

  Leica Lino L2G-1 Korslaser
  Leica Lino L2G-1 är en korslaser med en synlighet på upp till 35 meter och ett självnivelleringsområde på ± 4°. Den ställer in en horisontell linje samt en vertikal linje automatiskt. Lodlinjen går hela vägen ovanför instrumentet och horisontallinjen går hela vägen ut åt sidorna, alltså mer än 180°.
 • Bosch GCL 2-50 C Korslaser röd, med L-BOXX, utan batteri & laddare

  Bosch GCL 2-50 C Korslaser röd, med L-BOXX, utan batteri & laddare
  Korslaser med horisontella och vertikala laserlinjer och två centrerade lodpunkter med optimal synlighet. Arbetsintervall upp till 20 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • Hultafors HDL 80 Avståndsmätare

  Hultafors HDL 80 Avståndsmätare
  Avståndsmätare med ett mätområde på upp till 80 meter. Lasern har hög precision och har en kompakt, lätthanterlig storlek.
 • Metabo LD 60 Avståndsmätare

  Metabo LD 60 Avståndsmätare
  Avståndsmätare med laserklass 2 och mätområde på 0.05 - 60 m. Mätaren kan göra 5000 mätningar per batteriladdning är skyddsklassad enligt IP 40. Behändig och robust konstruktion med hållfast hus och softgriphölje, och upplyst LC-display som är enkel att avläsa även i dåliga ljusförhållanden.
ilead